Deschiderea Galeriei de Artà -Armonii Cromatice

După ce, o bună bucată de vreme, Asociația „Prezent” a fost lipsită de un spațiu expozițional propriu, acum a venit momentul ca artiștii aflați sub cupola acestei asociații să se așeze la casa lor și să inaugureze un nou spațiu expozițional la Timișoara, bl. 16 Decembrie 1989, nr. 14, Galeria de Artă „Armonii Cromatice”.
Cu prilejul inaugurării noului spațiu dedicat artei, artiștii „Prezent” și invitații lor vor deschide prima lor expoziție în noua Galerie de Artă, expoziție care se va numi chiar „Armonii Cromatice”.

„Începem un nou ciclu expozițional, sperăm să fie o surpriză plăcută pentru toți iubitorii frumosului, plăcutului, și chiar utilului sub toate formele sale artistice. Creatorii – artiștii vizuali ce vor expune pe simezele galeriei cu ocazia inaugurării acesteia, iubesc, trăiesc și creează arta în diversitatea ei… . Cu aceasta ocazie vă invităm să vă alăturați nouă celor care ne dorim din tot sufletul să avem mereu cu noi iubitorii de artă. Bucuria EVENIMENTULUI dorim să o împărtășim cu dumneavoastră, așa va fi și o împlinire spirituală pentru toți cei PREZENȚI”, a transmis, prin intermediul unui comunicat mass-media, dr. Stela Guțiu, artist vizual, lider al Asociației „Prezent”.

Cu ocazia inaugurării Galeriei de Artă „Armonii Cromatice”, în prima expoziție a galeriei vor prezenta, pe simeze, lucrări, artiștii vizuali, Sebastian Alexa, Ana -Maria Apostol, Loredana Bratu, Deiana David, Ladislau Domolki, Florentina Fiera, Mihaela Florescu, Dana Csiri, Ioana Gavra, Cristian Ghera, Slavica Grigoroaie, Steluța Guțiu, Maria Hadiji, Cristian Huț, Manuela Ionescu, Miroslava Blazena Karkus, Daniela Lukacs, Aurelia Mateiu, Marius Mihai, Simona Molnár, Daniel Morfolea, Fabiola Munteanu, Mihai Teodor Olteanu, Dana Pătrașcu, Gabriel Pietreanu, Alexandra Naomi Pop, Gabriel Potra, Alfred Schneider, Andreea Manuela Soran, Adriana Stamatin, Lidia Ștef Vărșăndan, Ioana Țiț și invitații speciali din Serbia, Aneta Gașpăr, Ramona Magda, Lelea Gertruda Morgenstern, Viorel Nikolajević, Emil Sfera, Jelena Vragović-Cvetković.

„Sper să meargă Galeria și să aducă oameni doritori de frumos, că din păcate nu se mai pune preț pe artă, pe cultură, pe ceea ce ne bucură sufletul. Mai nou se pune preț doar pe ceea ce ne umple buzunarele sau ne satisface niște necesități de moment, și e păcat, pentru că omul e mai mult de atât. Omul mai înseamnă și suflet și minte și sentimente și altele. Să sperăm că se va reveni la partea bună a sufletului uman și nu vom rămâne doar la suprafața lui”, ne-a declarat Daniela Lukacs, artist vizual care participă cu lucrări în expoziția de deschidere a galeriei.

Galeria de Artă „Armonii Cromatice” se va inaugura joi, 9 septembrie, cu începere de la ora 17.

Cornel Seracin

© Copyright - Armonii Cromatice